BRUGSE HIPHOP SHOWCASE - JH COMMA – BINNENWEG 4 (vanaf 18u30)

De hele avond wordt een volgspot geplaatst op de Brugse hiphop-scene. Op twee podia geeft het kruim van de Brugse hiphop het beste van zichzelf. Jonge gasten bespringen voor het eerst een podium en de avond wordt afgesloten door d’Expediteurs, die aantreden met full band. Blijf daarna gerust plakken voor een pintje en een danske.

Line-up:

19u: doorn roosje

Doorn Roosje, alias Nina Everaert (1996), ziet rappen vooral als een manier om haar eigen gedachten te ontwarren en een spiegel op de wereld te werpen.Ze trapt de Brugse Hiphop Showcase avond op gang en staat voor het eerst op het podium.

19u15: Sir Luke

Lucas Delbecke (Sir Luke voor de vrienden) is een 15-jarige, Engelstalige rapper. Hij maakt zelf zijn beats en teksten. Met ‘Cornflakes’ heeft hij alvast een potentiele wereldhit te pakken.

19u45: Schudden Voor Gebruik

Schudden Voor Gebruik is Jelle Verdievel en Maarten Derycker. Ze samplen oude nummer naar nieuwe livebeats met een old-school vibe.

20u15: Darren & Oldboi

Darren & Oldboi is een creatief, jong duo die experimenteert met hiphop, beats en beeldende kunst. Ze maakten een eerste ep ‘Splatter Paint On A Cracked Canvas’. Op URB brengen ze hun muziek voor het eerst live en dat mét visuals.

20u45: MADCHA

MADCHA is een 19-jarige Brugse met Rwandese roots (én de coolste chic in town!). Ze groeide op met R&B en hiphop. Het inspireerde haar om zelf muziek te maken. Verwacht chille summervibes en futuristische Trap.

21u15: Aj El Rey

AJ El Rey is een artiest uit Brugge die R&B en rap flows brengt op trappy beats. De mix tussen Spaans en Engels maken AJ veelzijdig en toegankelijk voor veel mensen.

22u: Ozi One

Ozi One (Herman Axters) heeft al heel wat ervaring op zijn hiphop kerfstok. Als lid van Members Of Marvelas, maar ook solo. Momenteel werkt hij aan een nieuw album.

23u: d’Expediteurs

Volgroeide hiphop met veel live-feel, een sprankeltje jazz, een snufje funk en een soeplepel soul. Het project vloeide voort uit het album “Bal Populaire” van mc No Exp. aka Bram Lagast die voor zijn album samenwerkte met onder andere Brihang, Flip Kowlier en Jeffrey Jefferson (Ertebrekers). 

24u: afterparty