Zaterdag 31 maart: URB-SOUNDLAB – VILLA BOTA – PARK 8 (14u – 23u)

WORKSHOPS & CONCERT EMS Synthi100

10u-12u30 en 14u-16u30: workshop (in ENG/FR) EMS Synthi 100

Inschrijven en reserveren verplicht, via: urbathetentrepot.be - telkens 5 plaatsen – 25 euro p.p.

In Villa Bota wordt een elektronica-onderwereld gecreëerd, met als speerpunt, de EMS Synthi 100*, een gigantische analoge/digitaal hybride synthesizer uit de jaren ’70. Wereldwijd zijn er 30 gemaakt. 1 daarvan bevindt zich in België. Deze koning van de elektronische instrumenten is eigendom van het IPEM van de Universiteit Gent. Dit uniek instrument zal het volledige URB-weekend aanwezig zijn in de Villa Bota bar. Hij komt rechtstreeks vanuit de Soulwax studio, waar de gebroeders Dewaele er hun nieuwe album mee opnemen. From Soulwax to URB. Yes baby!

17u - 18u: Demo EMS Synthi 100

Maak kennis met het meest zeldzame instrument ter wereld. Open for all!

20u en 22u: Live impro op EMS Sythi 100 door Jürgen de Blonde, Milan W. en Floris Vanhoof

14u – 22u: Record Fair

Met Dauw / Slaapwel Records / KRAAK / Meeuw Muzak / Consouling Sounds (Records) / Audio Visuals Atmosphere / Wool-E Tapes / Ångström Records / ...

Doorlopend: Snuister in de diepste krochten van het hedendaagse muziekuniversum en bespeel ondertussen de interactieve audio-installatie van kunstenaar Thomas Betsens (Chrome (IV)).

*De EMS Synthi100 is eigendom van de onderzoeksgroep IPEM - Afdeling Musicologie van de vakgroep Kunst-, Muziek-, en Theaterwetenschappen van de Universiteit Gent. Aan het IPEM worden nieuwe expressieve interactievormen met muziek ontwikkeld.

IPEM - Afdeling musicologie

ArtSciencelab - Universiteit Gent

De Krook

Miriam Makebaplein 1

9000 Gent

www.ipem.ugent.be