Op 10 en 11 april vindt de 5e editie van URB-festival plaats op een heel speciale locatie: de Koninklijke Stadsschouwburg. Dat heeft allemaal te maken met de 150e verjaardag van het monument. 

 

Jongeren krijgen het budget en de vrijheid om volledig loos te gaan 

Tijdens deze URB editie vormen de 7 Brugse jongerencollectieven het artistieke hart van het festival. “Een mooi staaltje jongerenparticipatie.” vertelt Wannes Femaut (directeur van Het Entrepot). Elk collectief krijgt een budget en de volledige vrijheid om de Stadsschouwburg op z'n kop te zetten. 

 

‘Anything Can Happen’ aan het Papagenobeeldje 

De leuze van URB-festival is net als de voorbije jaren ‘anything can happen’ of ACH. Wie al eens een editie van URB meemaakte weet wat dat betekend. De ACHbar verhuist deze keer naar het pleintje voor de Stadsschouwburg. Rond dit pleintje komt een stelling te staan die door architect Jason Slabbynck en licht- en geluidstechnicus Lukas Proot ontworpen werd. 

 

 

“Dankzij bekleding en spots die schaduwen werpen op die bekledingen, creëren ze rond het Papagenobeeldje een ACHbar-universum." - Wannes Fremaut.

 

Voyeurisme als centraal thema 

150 jaar geleden maakte de bouw van de Stadsschouwburg komaf met de prostitutie in de buurt. De deelnemende jongeren raakten geïnspireerd door deze verhalen waardoor het niet anders kon dan een thema te zoeken rond deze geschiedenis. Zo maakte ieder collectief een project dat iets te maken heeft met voyeurisme. 

“Er zal een experiment plaatsvinden over kijken en bekeken worden op de dansvloer. Bezoekers zullen elkaar via camera’s en projectie kunnen bespieden. Heel onschuldig hoor, maar het geeft alles wat extra pigment.” - Ward Dupan (productiemedewerker bij Het Entrepot).

 

Kom zeker een kijkje nemen of word bekeken op 10 en 11 april tijdens URB-Festival!

Meer info over de locatie en line-up vind je op de website.

 

IK KOM OOK