Een beetje verdwalen in de URB-programmatie is een must. Toch bieden we je een beetje houvast door enkele parels uit het programma te vissen. We vroegen aan Ziggy Devriendt (STROOM),Elke Desutter (curator wassalonexpo), Tania Verhelst (stadsdichteres Brugge), Phil Fourmarier-Garfinkels (manager hiphop-organisatie Universal Zulu Nation) en Julian Devos(van it.takes.two) naar de URB-acts die je niet mag missen.

Sta je al op aanwezig op ons Facebookevent? Doen! Want daar geven we meer info over het programma.

1. LP-release Aponogeton (i.s.m. Cactus Muziekcentrum)

Ziggy Devriendt, alias Nosedrip en labelbaas van STROOM records: "Aponogeton is één van de weinige echt interessante elektronica-artiesten die we momenteel hebben in België. Zijn muziek is intens en zet aan tot introspectie. Iets waar velen tegenwoordig deugd van zouden hebben." 

Lees meer over Aponogeton en zijn show op URB

2. Live modeltekenen tijdens de wasserette tour

Elke Desutter, curator van de wasserette-expo en coördinator van atelierwerking De Tank: “Wie heeft nu ooit al in een wassalon een model getekend? En nu is het zelf een model met karakter. Daardoor krijgt het klassieke modeltekenen echt een hedendaagse toets tijdens URB!”

Wil jij graag tekenen in een wassalon? Dat kan! Schrijf je gratis in door te mailen naar elkeathetentrepot.be. Ervaring is niet nodig, het aantal plaatsen is wel beperkt.

Meer info over de sessie modeltekenen

3. Breakdanseres Maxime Blieck tijdens de Urban Dance Acts

Phil Fourmarier-Garfinkels, manager bij de internationale hiphop-organisatie Universal Zulu Nation: "Maxime heeft een dynamische dansstijl en kan zich goed aanpassen aan de artistieke omgeving waardoor ze concurreert met wereldberoemde dansers. Ze is een referentie in de BBoying & BGirling-community!"

Op vrijdag 5 april vanaf 20u: Urban Dance acts! O.a. Maxime Blieck komt dansen. Ze werd vorig jaar de tweede vrouw ooit op de Red Bull One Belgium Cypher, de belangrijkste breakdance-competitie van België. J+ Dance crew en Spotlight Brugge komen ook dansen.

Bekijk het vrijdagprogramma

4. Live poëzie door jonge woordtovenaars

Tania Verhelst, stadsdichteres van Brugge: “Wat een goed initiatief! Poëzie hoort niet alleen in een bundel thuis, maar ook op straat, op een rotonde, onder een brug, op een pechstrook of in een gracht, maar vooral op een podium gebracht door een roedel jonge wolven!" 

Ontdek het volledige poëzieprogramma

5. Closing Party - hosted by DXRDXN & it.takes.two met Bjeor en Karawane

Julian Devos, dj bij it.takes.two en curator van de afterparty: “Bjeor & Karawane spelen de laatste tijd alles volledig plat. En dat zal op URB ook het geval zijn. We maken de Factor Club stikdonker, knallen er een hele jungle aan planten in en zullen iedereen omver blazen tot ze niet meer kunnen!”

Meer info over de afterparty