Voor de performance 'Boys Bring Brooms To The Yard!' hervertelt Esther Schelfhout het verhaal van een groep vrouwen die in 1918 de straat op gingen als een symbolische actie, dat 'Wanneer we willen dat er iets verandert in de positie van de vrouw in de wereld, we nu iets moeten doen!' Zij boden ons een schone lei aan.

Nu, 100 jaar later, ervaren we dat deze schone lei niet genoeg is gebruikt.  Esther wil zelf actie ondernemen. Ze gaat naar locaties waar ze problematische situaties heeft ervaren, of verhalen hoorde van andere vrouwen, en biedt deze omgeving opnieuw een schone lei door het hernemen van deze actie. Zodat na de performance, de omgeving een neutrale zone is, waar in plaats van discussie, dialoog kan ontstaan. Een klein gebaar met een utopisch toekomstbeeld.

Elke performance gaat vooraf aan een workshop waarin de deelnemende vrouwen technieken leren om écht iets te veranderen. 

Ook Het Entrepot wil graag gebruik maken van deze opnieuw aangeboden schone lei en werkt zo mee aan het creëren van neutrale zones. Dit op zondag 1 april vanaf 12u in De Tank (Burg 4, 8000 Brugge), tijdens URB. Om 17u30 volgt de performance, die vertrekt van aan De Tank.

OPEN CALL: VROUWEN GEZOCHT!!

Esther zoekt voor de workshop en performance vrouwen in alle lengtes, breedtes, kleuren, leeftijden en achtergronden, ... Performance-ervaring heb je niet nodig.

Inschrijven is gratis en kan tot en met 27 maart via estherschelfhoutatgmail.com.

Van harte welkom!