POETRY // FRIDAY 5/4 // 17:30 - 19:00 // ACHbar ​

Jonge Brugse poëten dragen voor.

  1. HARM LOGGHE (Fred Clutterbuck)

Harm Logghe, ex-radiomaker, ex-improvisator, ex- schilder, ex-zanger, ... schreef en illustreerde vorig jaar zijn eerste verzameling teksten 'Dood Is Punk'. Zijn tweede verzameling wordt later dit jaar verwacht. Een verzameling woorden die zo eenvoudig mogelijk tracht te omschrijven wat eenieder van ons al eens beroert, ontzet, vertedert, verbaast, verwart en verliest. 

  2. ELVIER ROEGIERS

Elvier is een 25-jarige dichter die al enkele jaren online schrijft onder het pseudoniem Markante Korenwolf. Soms schrijft ze over eigen ervaringen, soms over fictieve personages uit boeken of films, soms over zaken die iemand hoogstwaarschijnlijk ooit al eens zijn overkomen.

  3. LISE SURMONT

"Met oog voor schoonheid, beleeft Lise Surmont het alledaagse in alle intensiteit. In een voortdurende zoektocht naar poëzie omarmt ze de troost en de rauwe kracht van kwetsbaarheid. In elke donkerte schuilt de bloei van een wedergeboorte."

Lise studeerde Kunstwetenschappen en laat zich inspireren door dans en theater. Ook thema's als rouw en verlies, liefde en natuur, spelen een grote rol in haar teksten. Op een metaforische manier vindt ze in haar poëzie een mogelijkheid om persoonlijke ervaringen en emoties te overstijgen in een klankbord voor herkenning.

   4. JOSHUA KINT

Als een volleerde zwerfhond doolt Joshua Kint (1991) langsheen allerlei literaire landschappen. Na enkele journalistieke omwegen belandde hij uiteindelijk als redacteur bij een educatieve uitgeverij. Hij publiceerde enkele kinderboeken en blafte in het verleden al samen met het Brugs dichterscollectief Het Venijnig Gebroed. Benieuwd welke vlooien hij van zich afschudt op het URB-festival? Ontdek het op 5 april! 

  5. SEPPE VANBELLE

Seppe Vanbelle is een jonge ziel, 24 jaar en woonachtig in het Brugse. Zijn grootste inspiratie zijn de heren van The Beat Generation: Burroughs, Kerouac, Ginsberg, Hij houdt niet van zwartgallige poëzie en het 'slachtofferrol-syndroom'.

"Ik geef liever mijn luisteraars de hoop en de liefde als geschenk. Ik ben ook sinds 2011 Empirisch Theist, waarin het geloof mij ertoe liet om poëzie te laten fungeren op een manier die de rationele mens minder kan."