Naast de ACHbar vertonen we in samenwerking met PLATFORM doorlopend videoscreenings van jonge, Brugse videomakers:

WILLY CRANK

After studying cinematography at the Royal Academy of Arts (KASK) in Ghent, Willy spent almost a decade traveling the globe shooting skateboard and surf films. Having focussed on creating a few documentary shorts, Willy has grown to a high end commercial and music video director in recent years. Crank seems to know very well where he wants to go, tirelessly working to get there. Challenging himself to present you with films of different genres. All containing a great deal of audiovisual intimacy.

www.willycrank.com / insta: @willycrank

VIKTOR VAN HOOF

Viktor Van Hoof (1996°) studeerde audiovisuele vorming aan de Brugse Academie Kunsthumaniora. 
Hij combineerde er fotografie en film. Momenteel volgt hij een masteropleiding Fotografie aan het KASK in Gent. 

JULIAN DEVOS

Julian Devos (1994) studeerde in 2017 af als Master Documentaire in de Audiovisuele Kunsten aan het RITCS in Brussel. Momenteel werkt hij als projectmedewerker bij Jeugdhuis Comma voor het videoproject comma.world. Zijn huidig werk bestaat voornamelijk uit videoclips, camerawerk & verschillende video’s van events. De film die we hier vertonen is een opdracht ‘Experimentele Documentaire' uit zijn master jaar.

JASPER VAN HET GROENEWOUD

"Ninja-insect. Kameleonguerilla, zo kan je mijn stijl van fotograferen/videograferen het best omschrijven. De opdrachtgever (tot nu toe waren dat bijvoorbeeld: Sammy Slabbinck, Musea Brugge, Cactus Festival, Comm2be, Red Bull,....), neemt contact op met mij , legt je project voor en samen kijken we hoe dit het best aangepakt kan worden. Daarna probeer ik vlot en geruisloos het gevraagde te realiseren. Zo ging het ook toen Red Bull me benaderde om een Behind the Scenes video te maken van een ambitieus project in Brugge. Ik geef toe, in Brugge kan je al snel iets ambitieus bestempelen, toch was het deze keer een waarachtig zot plan." 

"Freerunner Dominic Di Tommaso ging Brugge bezoeken op zijn eigen onnavolgbare manier. Klimmend over de historische muurtjes, springend over de unesco-erfgoed daken, tuimelend over de plaatsen waar de normale toerist niet komt. Ik kan je verzekeren, onnavolgbaar is in dit geval letterlijk te nemen. In deze video krijg je te zien hoe de voornamelijk Brugse filmcrew (producers, regisseur, cameramannen en mezelf) dit tot een goed einde brengt. Camera, sound, montage en colorgrading, ik mocht het allemaal doen. Dit komt bij producties van zulke omvang niet vaak voor en ik blijf er tot de dag van vandaag dankbaar voor." 

www.jaspervanhetgroenewoud.be

BRECHT VANHOUTTE

Brecht werd geboren op 1' december 2000. Hij is de zoon van Creative Coder W:Blut, Frederik Vanhoutte. Zo werd hij geïnspireerd en ging hij al vroeg aanslag in verschillende media van kunsten. Zo behaalde hij een diploma Animatie Film in Het DKO in Brugge en is hij nu bezig aan zijn laatste jaar in KSO Audivisuele vorming. Hij werd onlangs resident in de Tank en werkt vaak bij en voor De CREATIEVE VRIJHAVEN,Het Entrepot. Brecht maakte onlangs een wending en ging onder de naam Lökker muziek namen voor eigen installaties en films maken.